chiang mai tijgers en tempel
Door: irenedebode
Blijf op de hoogte en volg Irene
29 September 2010 | Thailand, Chiang Mai
Daar ben ik alweer! Tsja, ik zei toch dat het in Azie makkelijker is om op internet te gaan dan in Afrika? hihi Gister heb ik echt een geweldige dag gehad! We zijn vroeg op gestaan en hebben bij de supermart (7/11) wat ontbijt gehaald. Miran heeft me geintroduceerd in haar chocomelk met croissantjes menu ritueel van de ochtend ;-) Daarna hebben we een brommertje gehuurd en hebben we ons in het verkeer gegooid. Ze rijden hier links en iedereen rijdt dwars door elkaar. Stoplichten werken soms wel en soms niet en je mag links en rechts inhalen. Geen probleem. Iedereen rijdt hard en wonder boven wonder gaat alles goed ook nog (wat wel prettig meegenomen is ;-)) So na een korte uitleg off we go, to the north Mae Rim, waar het Tiger Kingdom is. Ik had op het vliefveld een folder gezien en daar wilde ik heel graag naartoe. Knuffelen met tijgers! Na uren op die brommer gezeten te hebben ( 10 km te ver doorgereden), kwamen we dan bij een leuk idyllisch plekje aan. Thai people zijn zeer behulpzaam en zullen je altijd op weg helpen (leuk woord grapje) ook als ze geen idee hebben wat je nu precies bedoeld. Dus wij hebben wel 4 keer de weg gevraagd naar het tiger kingdom en elke keer zeiden/ wezen ze jaja, rechtdoor... Immer gerade aus hihi Tot de 4e zei dat we al 10 km te ver aan het tuffen waren haha, dus moesten we weer terug. Ondertussen was het bloedheet en waren we allebei zeer verbrand! Na een tijdje aangekomen bij de tijgers kon je 15 min. bij ze en dan kon je kiezen tussen: kleinste (5 a 6 maanden), kleine, middel en grote. Miran was al een keer geweest met de kleinste en wilde nu de grote. Ik wilde ook die allebei. Dus ben eerst bij de kleinste geweest. Echt super schattig, 5 maanden oud en ze eten al 2 kilo kip per dag per tijgertje. het waren er 4 (2 mannetjes en 2 vrouwtjes), 3x raden welke het luiste waren... juist altijd de mannen ;-) Ik heb met ze kunnen spelen en de verzorger was alleraardigst om met mijn eigen camera allemaal foto's te nemen. Eigenlijk hoor je daar dus een fotograaf voor in te huren (wat miran en ik overigens wel hebben gedaan voor bij de grote tijgers). Het was zo gaaf. Ik krijg nu de foto's van mijn camera er niet op maar dat komt dan hopelijk de volgende keer.
Daarna naar de grote tijgers. Miran en ik zijn flink gematst want we mochten maar een kwartier maar zijn een half uur binnen geweest. We mochten erop liggen en de fotograaf heeft echt prachtige foto's gemaakt. Het was echt zo een gave ervaring! Je voelde gewoon het hart kloppen en die poten waren zwaar! Toen hij naar ons omkeek, voelde ik gewoon zijn warme adem over mijn gezicht. Best eng, maar geen haar op mijn hoofd die eraan dacht om mijn hoofd weg te draaien. Echt super!! Soms ' kwispelde' hij en weet je dat doet gewoon pijn tegen je benen! Na de foto's met de grote tijgers zijn we een beetje rond gaan dwalen en hebben we een hokje ontdekt in een glazen gebouw. Er zat een jonge verzorger bij en wat bleek? 2 jonge tijgertjes van 26 dagen! Super koddig natuurlijk. We mochten er niet bij maar na een beetje aandringen heeft hij 3 foto's voor ons gemaakt. Dat kwam 'm duur te staan want een vrouw zag het en hij kreeg zwaar op zijn kop. Dus hebben we maar wat fooi gegeven hihi
Na de tijgers zijn we naar de tempel gegaan op een berg in een woud. Dat was ook gaaf zeg. Ik ben geboren op een donderdag en iedere dag heeft zijn eigen boeddha. Als je dan een offer maakt aan die boeddha dan heb je voortaan elke dag geluk op je geboortedag. Vanaf nu kan ik de wereld aan on thursdays ;-) Elke dag had zijn eigen bedrag wat je dan moest ' offeren' en natuurlijk, het zal jullie niks verbazen was de donderdag het ena duurste van alle dagen ;-) hihi always knew i am a glamour girl ;-) Daarna heb ik een offer gemaakt en gebeden op de thaise manier met een bloem, 2 wierookstokjes en 2 kaarsjes. je moet dan 3x om de tempel heen lopen met je hoofd gebogen in stilte en op de hoek hou je de bloem en de rest even naar je voorhoofd. Thai-en geloven dat alles in drie-en komt. Vervolgens moest ik in een ander gedeelte een koker met stokjes schudden en op elk stoke stond een nummer. Je moest net zo lang schudden totdat er 1 uit viel en dat nummer had een spreuk/waarzegging. De eerste keer vielen er bij kij natuurlijk meteen 4 stokjes uit maar de 2e keer was het nummer 24. Ik weet niet precies wat het verder inhield maar mijn succes zou in ieder geval komen... ok good to know... :-) Als laatste (ja, het leek wel een pretpark) ging ik naar een klein tempeltje waar ik op blote voeten in koest, 3 keer de grond moest raken (al zittende) m,et mijn handen en daarna gezegend werd door de monnik (door met een soort heilig water me nat te spetteren, wat hij heel actief deed haha) en daarna kreeg ik een touwtje om mijn pols voor good luck. Nou mijn reis kan natuurlijk niet meer stuk met al dat goede geluk dat snappen jullie wel hihi. Na de tempel hebben we het brommertje teruggebracht en hebben we weer een massage genomen: heerlijk!!!
Uiteraard moest er ook gegeten worden en dat hebben we aan de rivier gedaan met live musik en tegelijk was het ook het afscheid van Chris en Lola want zij bleven in thailand en wij gingen vandaag de grens over naar Laos. Het was super gezellig, heerlijke cocktails en lekker pittig eten. Dewa jij kan hier ook je lol op met spicy food hoor! Na het eten zijn we vroeg naar bed gegaan, want vanmorgen moesten we om 5 uur op en 6 uur weg richting de grens met de bus.
De bus deed er 7 uur over en zat verschrikkelijk. Ik heb geprobeerd wat te slapen maar dat lukte niet. Miran heeft super last van haar rug dus die bus hielp daar ook niet echt bij :-( Na die 7 uur ging de border cross prima en hebben we lekker een hostelletje opgezocht. We zitten hier prima met internet (enorm traag) en zonder beesten met lauwe douche dus prima. Vanmiddag heerlijk tao noodle soup gegeten met allerlei groeten en pork. Echt super lekker. Even voor jullie beeldvorming: heerlijke maaltijd met blikje cola light (ja, mijn verslaving gaat gewoon door aan de andere kant van de wereld) is E 1,- precies en de kamer is E 3,- pp hahaha hilarisch. Thailand was wel iets duurder. Morgenochten gaan we de gibbon experience doen en moeten we 8 uur vertrekken. We gaan dan de boomtoppen betokkelen en ik kan dan 3 dagen niet douchen en in dezelfde broek en shirt. Dus zet die luchtverfrissers maar aan wat ik sta niet voor jullie in als de wind richting het westen waait! Ik zal pas over 4 dagen hopelijk weer op het internet verschijnen. Dus groetjes en kus uit het zonnige Lao met 33 graden zonder regen en een zwerm muggen!
29 September 2010 - 15:23
Bianca:
owwwowwwoowww, daar zijn wij ook geweest,echt een geweldig mooie tempel is dat.... changmai is trouwens zowieso toffffff wij vonden het helemaal te gek daar, veel fijner als bangkok. -
29 September 2010 - 16:51
Nancy:
Lieverd,ik ben zooooo jaloers op jullie...knuffelen met Tijgers!!! Wauw!!!! Enne,nu jouw geluk niet meer stuk kan,stuur je een beetje geluk naar mij op dan ;). Misschien helpt het.
Kussssss -
29 September 2010 - 20:12
Dewa:
Hah Ireen, ik ben ontzettend jaloers als ik lees wat jij allemaal aan het beleven bent. Wawww, maar je hebt het verdiend. Neem in ieder geval ook wat geluk voor mij mee, of misschien kunnen we dat delen. Ik lees je verhalen met heel veel plezier. Het is ontzettend gaaf om dit alles te lezen hoe jij het ervaart, en wie weet voorlopig niet meer naar Suriname en ook zoiets gaan doen.
Ik lees je graag en ben nu al benieuwd naar je volgende belevenis.
Groet en knuffels Dewa -
30 September 2010 - 17:36
Ben Co En De Boys:
We zijn blij dat je het naar je zin hebt.Wij hebben thuis onze eigen tijgers. -
01 Oktober 2010 - 13:45
Alexander :
He lieffie echt mooie foto's hoor! Jammer dat ik er niet bij kon zijn! veel plezier met het slingeren in de boom toppen en pas op dat je er niet uit valt!! helaas kunnen we zondag niet skypen dit is verboden hiero(oman) maar spreek je zondag kussies en knuffels van mij!!! -
03 Oktober 2010 - 11:18
Flori:
WAUUAUW!!!!! Wat klinkt dat allemaal onwijs vet en wat een ontzettend gave foto's van die tijgers met jullie!!! Niet normaal!! Hoe kmt het dat die tijgers zo ontzettend mak zijn? Hebben ze teveel boven de wierook-offertjes gehangen?Hahahaha!!
Ik ben ook superbenieuwd naar jullie boomtokkel avontuur. XXXXXXX -
03 Oktober 2010 - 14:15
Ireen:
Bianca (buffing?, wil je je achternaam letter erbij zetten want ken er 2...): was echt cool daar inderdaad. Had jij ook zo'n touwtje gekregen bij het offer aan de monnik? x
Nancy: lieverd, heb toevallig inderdaad aan je gedacht bij de tempel dus hopelijk springt het geluk over! x
Dewa:Je moet hier idd zeker een keer naartoe, want het is allemaal heel gaaf en hier ook rijst genoeg ;-)x
Ben, Co: het zijn onze tijgers! Maar ze zijn heel graag bij jullie, geef ze maar een dikke knuf want ik mis ze verschrikkelijk nu al.... x
Alexander: leuk dat je gereageerd hebt! Heb je net gesproken aan de tel, succes going under dikke kus
Flori: hahaha wat laat je me weer heerlijk schaterlachen hier in dat agemebbis internetcafeetje hihi, ze hadden net gegeten dus inderdaad lekker lui. Ga nu foto's uploaden van de kleinste tijgertjes x